Ministarstvo turizma poništilo odluku o razrješenju Jelene Radovanović, direktorice TU TZO Orebić

Foto: TZO Orebić | orebic.com.hr - arhiva

Orebić 3. travnja 2015. Ministarstvo turizma provelo je nadzor i Turističkoj zajednici općine Orebić naložilo poništavanje odluke o razrješenju direktorice, kao i javnog natječaja za imenovanje novog direktora.

Kako doznajemo, Ministarstvo turizma provelo je nadzor vezan za razrješenje Jelene Radovanović, direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice općine Orebić. Na 8. sjednici 24. veljače TV je donijelo zaključak o neprihvaćanju izvješća o radu direktorice za prosinac 2014., a na 9. sjednici doneseni su zaključci o “postojanju dubokog poremećaja u odnosima među članovima TZ – i to u odnosu direktorice na pojedine članove Vijeća” i onaj o razrješenju direktorice TU TZO Orebić.

Ministarstvo je u nadzoru utvrdilo da je razrješenje direktorice suprotno Zakonu i Statutu TZO Orebić, te je naložilo tijelima Turističke zajednice poništenje svih gore navedenih odluka i zaključaka, kao i poništenje Javnog natječaja za imenovanje direktora/ce.

U podužem obrazloženju Ministarstvo je ukazalo na više formalnih propusta u radu Vijeća, donešenm odlukama i raspisanom natječaju, ali i utvrdilo da nisu dokazani propusti koje je Vijeće stavilo na teret direktorici. Tako u obrazloženju odluke kažu kako ni na koji način nije dokazano na koji način je direktorica nesavjesno i nepravilno radila, ili prekoračila svoja ovlaštenja, odnosno potencijalno uzrokovala štetu, pa makar i nematerijalnu.

Također naglašavaju kako ni jedno tijelo TZ nije ovlašteno postupati suprotno godišnjem programu rada i financijskom planu, pa su ocijenili neprihvatljivim i obrazloženje Vijeća da direktorica nije pokazivala dobru volju da se na bilo koji način poboljša sudjelovanje u zbivanjima i manifestacijama koje nisu isključivo u planu i programu rada.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku