Loviški vatrrogasci spremni za djelovanje u slučaju potrebe!

Zadnji dan travnja bio je značajan za DVD Orebić, a posebno za nedavno osnovanu podružnicu u Lovištu. Polazinici tečaja za Vatrogasca, među njima i članovi loviške podružnice DVD-a Orebić položili su ispit za vatrogasca, a uručeno im je i vatrogasno navalno vozilo.

30. travnja u DVD-u Orebić bilo je radno ali i svečano. Polazinici tečaja za vatrogasca uspješno su pokazali stečena znanja pred komisijom Županijske vatrogasne zajednice, te će nakon liječničkog pregleda i navršenih osamnaest godina moći sudjelovati na intervencijama. Tako je kompletirana i ekipa loviškog DVD-a.

U 17 sati zapovjednik DVD-a Orebić Nikša Nogalo postrojio je dio pripadnika DVD Orebić – podružnice Lovište pored novo nabavljenog rabljenog vatrogasnog navalnog vozila nabavljenog za potrebe njihove postrojbe. Don Marko Stanić, župnik župe Pomoćnice kršćana – Orebić, predvodio je obred blagoslova vozila i ljudi koji će ga koristiti, posluživši se pri tom arhaičnim i zanimljivim tekstualnim predloškom iz crkvene knjige stare gotovo stotinu godina. Obredu blagoslova nazočili su, uz članove DVD-a Orebić, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, zamjenik načelnika Perica Tolj, te predsjednik DVD-a Orebić Kristijan Kapiteli.

Nakon blagoslova, u 18 sati, obavljena je i svečana primopredaja loviškoj podružnici u Lovištu, nakon čega su okupljeni imali prigodno druženje sa županijskim zapovjednicima i drugim vatrogasnim društvima uz večeru.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku