Izabrano novo vodstvo Lige protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet – FOTO

Foto i galerija: I. Dajak

U Orebiću je u subotu, 12. studenoga, održana 14. godišnja skupština Lige protiv raka na kojoj je izabrano i novo vodstvo udruge.

Za predsjednika je izabran Niko Violić iz Orebića, a dopredsjednice su dr. Nadija Franulović Golja iz Vele Luke i Seka Vasović iz Trpnja. Nova tajnica Lige je Dubravka Šerković iz Gornje Vručice. Uz njih, predsjedništvo Lige čine i voditeljice ogranaka: Marija Sršen iz Babinog Polja, Nives Šarić iz Lastova i Dajana Baleta iz Orebića, te članice predsjedništva: Arminija Šeparović iz Vele Luke, Ana Simoni iz Blata, Tinka Pecotić iz Smokvice, Edita Žuvela iz Korčule, Ines Puh iz Orebića i Antonija Prišlić iz Janjine. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Žarko Lozica iz Korčule, Ana Favro iz Blata i Ante Mrgudić iz Orebića. Za likvidatora udruge imenovan je Vanjo Žuvela iz Vele Luke.

Nazočni članovi prihvatili su izvještaj o radu i financijski izvještaj po završnom računu za 2015.g., a čuli smo i izvješća o radu ogranaka.

Novi predsjednik predstavio je program rada za slijedeću godinu – u kojoj ciljevi i planovi Lige ostaju isti kao i do sada: prevencija, edukacija i predavanja; rano otkrivanje malignih bolesti kroz organizaciju preventivnih pregleda u mjestima koja nemaju specijalističke službe; pomoć oboljelima i nabava medicinske opreme. U tijeku je plan i akcije za nabavu ultrazvučnog aparata za ambulantu u Orebiću. Također, u organizaciji lige održat će se tečaj “Palijativna skrb na otoku” za liječnike, medicinske sestre, ljekarnike, volontere, njegovaljiteljice u domovima, socijalne radnike, redovnice i svećenike i sve koji sudjeluju u njezi bolesnika.

Okupljenima su se obratili i počasni gosti: predsjednik Dubrovačke lige protiv raka Davor Miloglav, ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris, ravnatelj Doma zdravlja iz V.Luke Marin Barčot i kao domaćin, načelnik općine Orebić Tomislav Ančić. Biranim su biranim riječima govorili o dosadašnjem radu Lige i rezultatima u zajednici. Nakon službenog dijela, članovi i gosti nastavili su druženje u restoranu Posejdon uz izvrsno organizran domjenak.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku