Ipak posječena stabla u Orebiću! Radi li se po propisima?

Foto: I. Trojanović | Facebook

Orebićka javnost burno je reagirala nakon što je jutros započela sječa stabala na području pored orebićkog hotela Aminess Grand Azur.

Još u studenome, orebićki ekološki aktivisti burno su reagirali nakon što je bojom i zasjekom označeno 27 stabala  smještenih najvećim dijelom uz županijsku cestu koja povezuje Orebić i Kučište, na zemljištu koje je u vlasništvu države. Tada su se u medijima oglasile i Hrvatske šume s tvrdnjom kako ‘Hrvatske šume nisu dale nikakav nalog za sječu’ te također kako ‘Površina o kojoj se radi čak i nije pod našom ingerencijom i nije u našem programu gospodarenja.’.

Bilo kako bilo, radnici specijalizirane privatne tvrtke danas su uklonili barem 14 stabala na ovom području.

Kako saznajemo od komunalnog redara Općine Orebić, a prema prvim informacijama od strane Hrvatskih šuma, čini se kako se radovi obavljaju bez potrebnbog odobrenja Hrvatskih šuma, pa je o svemu obavještena i policija. U trenutku pisanja ovoga članka još uvijek ne možemo potvrditi koliko je točno stabala posječeno, te jesu li stabla ipak uklonjena sukladno zakonu. Pratit ćemo i izvijestiti o razvoju događajaa.

I ovaj je puta pozornost javnosti posebno privukao post orebićkog fotografa i ljubitelja prirode koji dijelimo u nastavku:

{jumi [*58]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku