Intenzivna kiša izazvala velike štete u Vignju i Kućištu

Foto: Općina Orebić | Galerija: Ivan Pamić, nakovana.com

Višednevna kiša, koja je kulminirala jučerašnjim pljuskom koji je u nekoliko sati zalio, procjenjuje se, Viganj i Kućište s preko 200l kiše po metru kvadratnom, uzrokovala je brojne probleme mještanima tih peljeških mjesta.

Prema pisanju portala nakovana.com, jučerašnja jaka kiša suočila je mještane Vignja i Kućišta s potopom koji ne pamte ni najstariji stanovnici ovih mjesta. Voda je ušla u prizemlja nekoliko kuća, oštetila kolnik na cesti uz more, a na predjelu Basine (na zaobilaznici Vignja i Kućišta) uzrokovala i ozbiljnije oštećenje županijske ceste br. 6215. – ulegnuće, puknuće i deformaciju asfalta. Osim obilne kiše, rano ujutro ovo je područje pogodio i jak vjetar, koji je polomio grane nekoliko stabala uslijed čega je oštećeno osobno vozilo.

Kako doznajemo iz Općine Orebić najmanje dva kućanstva pretrpjela su ozbiljniju materijalnu štetu. Prema pisanju nakovana.com, potopljeno je nekoliko barki u Kućištu i Vignju, a u Nakovani je od silne kiše potopljena štala s ovcama, te su se tri ovce uslijed panike ugušile. Duž cijele ceste voda je nanijela velike nasipe zemlje i kamenja na cesti, no zahvaljujući brzoj intervenciji komunalne službe, DVD-a Viganj i građana uklonjene su prepreke, a iz kuća je ispumpana voda.

Pogođeno područje obišli su i načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, te predsjednik M.O. Viganj Miroslav Roso. Kako je izgledalo jučer u Vignju i Kućištu pogledajte na fotografijama Ivana Pamića u našoj galeriji.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku