I Orebićani se priključili akciji fotografiranja zagrljaja u kampanji Saveza za rijetke bolesti

Foto i galerija: UTK Orebić

Orebić je prošle subote sudjelovao u akciji ‘Zagrli za rijetke bolesti’, koju je u Hrvatskoj, ali i preko 40 drugih zemalja inicirao Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Cilj akcije bio je skrenuti pozornost na potrebe i probleme osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Iako akcija nije uspjela u obaranju Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online albuma zagrljaja – skupljeno je nešto više od 79.000 od potrebnih 108.121 fotografija – organizatori su zadovoljni odrađenim: velikim brojem ljudi koji su im iskazali potporu i solidarnost, te publicitetom koji su postigli u borbi za svoje ciljeve.

U subotu su ispred Caffe bara ‘Best’ u organiziranoj akciji fotografirali članovi Udruge za tehničku kulturu Orebić, nakon čega su orebićke fotografije pridružili globalnom albumu. Akciju je pomogla Udruga mladih Orebić, a posebnu nesebičnu pomoć i sudjelovanje dale su članice Lige protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet – bez čije participacije akcija zasigurno ne bi uspjela.

Na kraju, citirat ćemo Hrvatski savez za rijetke bolesti koji su se ovako zahvalili sudionicima akcije:

Hvala Vam što ste bili dio našeg tima, hvala što ste svoje vrijeme posvetili upravo našoj akciji, hvala Vam što ste svoje emocije podijelili s cijelim svijetom.

Hvala za svaki zagrljaj koji prenosi poruku koliko je život bitan, hvala za svaku fotografiju koja zauvijek ostaje kao podsjetnik potpore svima koji boluju od neke rijetke blesti i članovima njihovih obitelji. Hvala Vam što ste uz nas 🙂

Sve o aktivnostima saveza možete saznati na njihovoj internet stranici na adresi www.rijetke-bolesti.hr

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku