Srijeda, 02 Ožujak 2016 11:30

I Orebićani se priključili akciji fotografiranja zagrljaja u kampanji Saveza za rijetke bolesti

Napisao 
Neke od fotografija s orebićke akcije 'Zagrli za rijetke' Neke od fotografija s orebićke akcije 'Zagrli za rijetke' Foto i galerija: UTK Orebić

Orebić je prošle subote sudjelovao u akciji 'Zagrli za rijetke bolesti', koju je u Hrvatskoj, ali i preko 40 drugih zemalja inicirao Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Cilj akcije bio je skrenuti pozornost na potrebe i probleme osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Iako akcija nije uspjela u obaranju Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online albuma zagrljaja - skupljeno je nešto više od 79.000 od potrebnih 108.121 fotografija - organizatori su zadovoljni odrađenim: velikim brojem ljudi koji su im iskazali potporu i solidarnost, te publicitetom koji su postigli u borbi za svoje ciljeve.

U subotu su ispred Caffe bara 'Best' u organiziranoj akciji fotografirali članovi Udruge za tehničku kulturu Orebić, nakon čega su orebićke fotografije pridružili globalnom albumu. Akciju je pomogla Udruga mladih Orebić, a posebnu nesebičnu pomoć i sudjelovanje dale su članice Lige protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet - bez čije participacije akcija zasigurno ne bi uspjela.

Na kraju, citirat ćemo Hrvatski savez za rijetke bolesti koji su se ovako zahvalili sudionicima akcije:

Hvala Vam što ste bili dio našeg tima, hvala što ste svoje vrijeme posvetili upravo našoj akciji, hvala Vam što ste svoje emocije podijelili s cijelim svijetom.

Hvala za svaki zagrljaj koji prenosi poruku koliko je život bitan, hvala za svaku fotografiju koja zauvijek ostaje kao podsjetnik potpore svima koji boluju od neke rijetke blesti i članovima njihovih obitelji. Hvala Vam što ste uz nas :)

Sve o aktivnostima saveza možete saznati na njihovoj internet stranici na adresi www.rijetke-bolesti.hr

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Ožujak 2016 11:45

Galerija slika

Galerija sadrži još slika - klikni za prikaz svih slika na servisu Flickr

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku