Fešta u čast žena i ženskih prava sutra u Korčuli

Foto: Radio Korčula

Sutra će se u Korčuli, u čast 100-te proslave 8. ožujka – Dana žena, održati splet događanja i predavanja u organizaciji ekipe emisji “K’o žena” Radio Korčule.

Emisija  „K’o žena“ tematizira ravnopravnost spolova iz korčulanske perspektive. Voditeljica je Gordana Šuperak, diplomirana novinarka i zaposlenica spomenutog radija, a urednice Vinka Lozica, diplomirana pravnica i Katarina Slejko, diplomirana ekonomistica. U prvoj emisiji ugostile su jednu od najpoznatijih hrvatskih feministkinja i borkinja za ženska ljudska prava – Radu Borić. Ona je pričala općenito o stanju u Republici Hrvatskoj, o svojim iskustvima i radu u Finskoj, ali i o aktivnostima Centra za ženske studije čije je osnivanje inicirala prije 20 (!) godina.

U drugoj emisiji razgovarale su s Gaellom Gottwald, svestranom umjetnicom i ravnateljicom Hrvatskog društva likovnih umjetnika koja je već dugi niz godina aktivna i u gradu Korčuli. U trećoj emisiji 06. ožujka imale su pravo druženje! Naime, u eteru su ugostile čak pet Korčulanki – ravnateljice korčulanskih ustanova: Lanu Filippi Brkić, Fani Ivelju, Tajanu Grbin, Mariju Hajdić i Hanu Turudić. To je bila prva u nizu emisija u kojima će ugostiti korčulanske žene koje se ističu na svom području djelovanja.

Ujedno, bio je to svojevrstan uvod za „šušur“ koji su zamislile za subotu 08. ožujka 2014. – MEĐUNARODNI DAN ŽENA!

Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a ove godine se obilježava 100 obljetnica tog važnog datuma.

U dogovoru s Hotelsko turističkim poduzećem Korčula napravit će „izvanrednu“ emisiju „K’o žena“ iz caffe bara „Bistre“ u kojoj će ugostiti žene iz političkih stranaka. Proslavi će se pridružiti i ekipa iz udruge „Pauk“. Početak emisije je, dakle, u subotu 08. ožujka 2014. u 10:45h.

Za popodne su pripremile posebnu poslasticu u hotelu Korčula. U goste će doći članice splitske udruge Domine koje će prigodno pričati o ženskim radničkim pravima – u povijesnom kontekstu, ali i o aktualnom stanju. Predavanje „Radnička prava – nekad i danas“ s početkom u 18:00 održati će se u atriju Hotela Korčula.

I kao samo finale, u večernjim satima održat će se mali party u slavu žena u caffe baru „Galerija“.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku