Niko Violić upisan kao novi direktor HTP Orebić

Foto: montaža

Trgovački sud u Splitu upisao je u Sudski registar 5. ožujka promjenu člana uprave – direktora, te članova Nadzornog odbora HTP Orebić d.d.

Tako je nakon gotovo dva mjeseca nakon imenovanja od strane Nadzornog odbora, kao direktor ove orebićke tvrtke upisan Niko Violić, te opozvan prethodni direktor Mladen Đeldum. Također su upisane promjene u sastavu nadzornog odbora, koji je doživio nekoliko odstupanja i novih imenovanja – pa je napokon upisan Nadzorni odbor u sastavu: Julio Marelić kao predsjednik, Rade Nikoletić kao dopredsjednik, te Kristijan Marelić kao član nadzornog odbora.

Jeli ovo kraj kadrovske i pravne zavrzlame oko hotelske kuće još uvijek u većinskom vlasništvu države, koja očekuje skori ulazak strateškog partnera i provedbu prihvaćene predstečajne nagodbe, ali i pripremu za predstojeću turističku sezonu? Primopredaja dužnosti i dokumentacije novom direktoru trebala bi se obaviti slijedeći tjedan. Nadzorni je odbor sazvao i izvanrednu glavnu skupštinu društva za 4. travnja ove godine na kojoj bi se trebale donijeti i odluke vezane uz ulazak strateškog partnera u društvo.

Zanimljivo je kako je na službenim stranicama Zagrebačke burze, na kojoj kotiraju dionice HTP Orebić, također 5. ožujka objavljena obavijest HTP Orebić, potpisana od Mladena Đelduma kao direktora društva, kojom se dioničari obavještavaju kako se gore navedena Skupština neće održati (zbog kako obrazlaže – pogrešno primijenjenih rokova obavještavanja dioničara), već da će se održati izvanredna glavna Skupština koju je Đeldum kao direktor sazvao za 14. travnja ove godine. 

Sukobi oko HTP Orebić polučili su također i kaznene prijave. Prema pisanju portala Đeldum je prijave podnio protiv Julija Marelića (kao predsjednika NO HTP-a Orebić) te protiv Nika Violića kao izabranog direktora-uprave, dok je Julio Marelić, kao predsjednik Nadzornog odbora podnio kaznenu prijavu protiv Đelduma.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku