Dodatni oprez u prometu – u blizini škole u Orebiću ne brže od 43km/h!

U posljednjih nekoliko dana intenzivirala se dostava ‘obavijesti o počinjenom prekršaju’ za prekoračenje brzine u Orebiću – kao plod rada kamere za stalni nadzor brzine.

Na ovaj način konačno znamo da se brzina nadzire, te možemo očekivati da će nemalli broj onih koji su do sada infrastrukturu kamere kao i prometne znakove za kontrolu brzine ignoriralli konačno usporiti barem na ovoj delikatnoj dionici kroz Orebić.

Ono što možda ne znate, a vrijedno je upozorenje onim vozačima koji ne voze jako brzo, ali su nešto opušteniji oslanjajući se na ‘toleranciju’ odnosno ‘sigurnosnu razliku’ kod mjerenja jest da je novim  Pravilnikom o mjeriteljskim i tehničkim zahtjevima za mjerila brzine u cestovnom prometu (na snazi od svibnja ove godine) propisana značajno manja ‘sigurnosna razlika’ za izmjerene brzine do 50 km/h koja sada iznosi tek 3km/h. Stoga, ukoliko kamera izmjeri brzinu veću od 43km/h – možete očekivati obavijest o počinjenom prekršaju na vašu adresu! Toleranicija za izmjerene brzine do 100km/h desetljećima je bila 10km/h, a većina medija prenijela je takvu informaciju i za novi pravilnik, jer je takva predložena  u prijedlogu Pravilnika kada je upućen na javno savjetovanje. Konačnom verzijom pravlinika ovo vrijedi samo za izmjerene brzine od 50 – 100km/h, a za one preko 100km/h, kao i do sada, tolerancija je 10% izmjerene brzine.

Imajući ovo na umu, dodatno obratite pozornost na vašu brzinu, čuvajte sebe i druge sudionike u prometu – i vaš novčanik!

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku