Dječji vrtić Orebić prima prijave roditelja za besplatne radionice iz UNICEF-ovog programa

Foto: DV Orebić

Dječji vrtić Orebić, kao tek drugi u našoj županiji, organizira ciklus jesenskih radionica iz UNICEF-ovog programa ‘RASTIMO ZAJEDNO’. Prijave roditelja djece do 4 godine zainteresiraih za sudjelovanje u radionicama primaju se do 30.09. u vrtiću.

Kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu Prve tri su najvažnije! stvoren je Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno” koje se od 2008. godine provode s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske. Radionice za roditelje „Rastimo zajedno” omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.

Predškolska ustanova Dječji vrtić Orebić, druga je u našoj županiji (uz DV ‘Dubrovnik’ iz Dubrovnika) koja ima educiran tim za provedbu ovih korisnih radionica koje pružaju podršku roditeljima u vrijeme odrastanja djeteta.

Program radionica za roditelje „RASTIMO ZAJEDNO“-UNICEF

Danas znamo:

  • da su prve godine života osobito važne za razvoj svakog ljudskog bića. Tada se postavljaju temelji cjelokupnog razvoja i životnih mogućnosti i prilika.
  • da su u prvim godinama djetetova života roditelji osobito važni. Oni su ti koji zadovoljavaju temeljne potrebe djeteta, pružaju emocionalnu toplinu i usmjeravaju djetetovo učenje i razvoj.
  • da roditelji imaju pravo na podršku u ispunjavanju svojih roditeljskih odgovornosti.

U današnje vrijeme kada se susreću s mnoštvom poruka o poželjnom načinu podizanja djece, roditelji često imaju pitanja i nedoumice, npr:

Postupam li dobro? Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno? Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a pri tome ne zanemariti sebe?

Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, ali iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Nitko ne zna sam sve dogovore na sva pitanja!

P O Z I V   R O D I T E LJ I M A
“Ako ste roditelj djeteta do 4 godine, imate potrebu i želju za razmjenom iskustava s odgajateljima i drugim roditeljima, steći nova znanja, vještine i stavove – dobrodošli na jesenski niz radionica
„RASTIMO ZAJEDNO“
u P.U. Dječji vrtić Orebić.
Roditeljsko sudjelovanje u radionicama je dobrovoljno i besplatno!
Za više informacija i prethodnu registraciju –ako želite sudjelovati na radionicama prijavite se na tel: 713-132 ,
mob: 099 2565 602 i 098 389 585 ili
e-mailove: djecji-vrtic-orebic@du.t-com.hr .kmatkovic@gmail.com .
U radionicama može sudjelovati najviše 15 roditelja.
Rok prijave je do 30.09.2014.g.Obavijesti su i na na stranici vrtića
www.pu-djecji-vrtic-orebic.hr
Sretno dragi roditelji !

Svaki roditelj dobiva na radionicama mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima.
Po završetku radionica roditelji se mogu nastaviti družiti u Klubu „Rastimo zajedno”.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku