Dani tehničke ispravnosti vozila 2017. – i u vašoj Stanici za tehnički pregled

Foto: mup.hr

Iz PP Ston javljaju kako je danas krenula preventivno-sigurnosna akcija naziva „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“ Akcija traje do 25. studenoga (subota) na području cijele Republike Hrvatske, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Akciju provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa. Pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se od danas (20.11.) do subote (25.11.) jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti. Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. Akcija je u cijelosti dragovoljna i savjetodavna – uočene nepravilnosti neće se sankcionirati već će službenici STP savjetovati vozače na koji ih način mogu otkloniti.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku