Danas još više snijega, zimski uvjeti u prometu na Pelješcu i u većem dijelu županije

Foto: Ž. Tomelić | Facebook

Nakon jučerašnjeg zahlađenja i padalina, danas je u poslijepodnevnim satima snijeg još ozbiljnije zabijelio Pelješac, Korčulu i veći dio županije. Prenosimo informacije općinskog, te županijskog Stožera civilne zaštite vezano za funkcioniranje, prvenstveno prometa, u otežanim zimskim uvjetima.

Tako iz Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije javljaju kako su na Pelješcu,u dijelovima Neretve, te dijelovima Korčule i Konavala proglašeni zimski uvjeti.

Tako direktor Dubrovnik cesta Robert Krile među ostalim navodi kako su “Tijekom poslijepodneva izvršeno je posipanje kolnika na svim javnim cestama u županiji te u manjoj mjeri i čišćenje od snijega gdje je to bilo potrebno. U večernjim satima rad zimske službe je intenziviran u skladu sa stanjem na terenu i očekivanjem daljnjeg snižavanja temperatura te mogućih snježnih padalina.”

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske doznaje se kako su na poluotoku Pelješcu proglašeni zimski uvjeti na cestama D414 i D415.  Načelnik Policijske postaje Ston Braco Roso rekao je kako su u Orebiću i Stonu blokade te da vozila bez zimske opreme ne mogu proći: ”Zabijelio je i Ston, snijeg se hvata, Dubrovačko primorje je pod 4-5 centimetara snijega. Pelješac je pod snijegom cijeli. Temperatura je ispod 4 stupnja Celzijeva, ruta Pijavičino – Kriva Dolina je pod snijegom, kao i predio Ponikve – Putnikovići. Na cesti ima oko dva centimetra snježnog nanosa iako je ralica nedavno prošla”, rekao je Roso.

Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić istaknuo je kako su na tom predjelu također jaki snježni nanosi: ”Snijeg se zadržava na cestama, čiste se državna cesta i županijske ceste, a mi održavamo cestu do samostana Velike Gospe. Čekamo da prestane padati snijeg i onda krećemo čistiti Potomje i Kunu”, rekao je Ančić.

Od načelnika Stožera civilne zaštite općine Orebić Kristiana Kapitelija saznajemo kako će se ujutro također pristupiti, prema mogućnostima, čišćenju lokalnih i nerazvrstanih cesta, a kako prema potrebi i dojavama stožer na teren upućuje djelatnike. Građani također mogu sami preuzeti sol za posipanje potencijalno opasnih površina u stožeru u Vatrogasnom domu u Orebiću, te u dogovoru s glavarima mjesnih odbora u ostalim mjestima općine. U slučaju potrebe, stožer možete kontakitrati na brojeve 713-180 odnosno na 0992144224.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku