Članovi orebićkog HGSS-a odradili prvi korak u obnovi kuće Fatime Junuzović

Foto i galerija: N. Kojić - HGSS

Kao što je i obećano, jučer su pripadnici HGSS Stanice Orebić srušili nagoreni i uništeni krov kuće koju je koristila naša sumještanka Fatima Junuzovic.

Kao što ste već imali prilike pročitati, 22. veljače u ranim jutarnjim satima došlo je do požara u skromnom stančiću kojeg je koristila Fatima, umirovljena sobarica HTP Orebić. Te paklene noći gospođa je u zadnji trenutak uspjela pobjeći vatri zajedno sa svojom mačkom, dok od stana i stvari u njemu nije ostalo ništa, čak ni osobni dokumenti. Odmah potom je putem Facebook-a organizirano prikupljanje najnužnijeg kao i sredstava za obnovu uništenog. (Pomoć Fatimi možete i dalje uplatiti na sljedeći bankovni račun: Fatima Junuzović, HR6223300033201646935 kod SG Splitska banka d.d.)
Nakon rušenja krova na kući od strane pripadnika HGSS Stanice Orebić vrlo skoro je najavljeno čišćenje ruševine od strane lokalnog Komunalnog poduzeća, a potom, kako je tada javno i obećano i obnovu krova, pošto Fatima svoje privremeno boravište može koristiti još kraće vrijeme. Po obnovi krova i osnovnoj adaptaciji stana prići će se opremanju istog za što su pojedinci već iskazali želju, a istu nisu mogli provesti u djelo zbog nemogućnosti odlaganja donacija na adekvatno mjesto. Vjerujemo da bi onda naša sumještanka uz našu i pomoć nadležnih institucija svoje zaslužene umirovljeničke dane mogla mirno provoditi ponovno pod svojim starim krovom. 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku