Cijela osnovna škola u Orebiću od sutra online, MUP ukida uredovni dan, od petka lokalno dostupni i PCR testovi!

Foto: Orebić.com.hr | arhiva

Orebić, 24. ožujka 2021. Kako doznajemo iz OŠ Orebić, odlukom nadležnog epidemiologa u konzultacijama sa Stožerom civilne zaštite, matična škola Osnovne škole Orebić, kao i glazbena škola koja djeluje u njenom sklopu od sutra rade isključivo online.

Slijedom razvoja epidemiološke situacije na području općine, a posebno u Orebiću, te najsvježijim podacima o testovima i kontaktima – večeras je odlučeno da učenici OŠ Orebić koji školu pohađaju u matičnoj školi u Orebiću i njihovi nastavnici od sutra rade po takozvanom ‘modelu C’ – odnosno online.

Ne zatvara samo škola svoja vrata. Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska objavila je danas kako, također već od sutra, 25. ožujka neće obavljati upravne poslove u prostorijama policije u Orebiću, gdje su svakog četvrtka radili u sklopu Vatrogasnog doma. Građane upućuju da svoje upravne poslove i dalje mogu obavljati u Policijskoj postaji Ston.

Iz Stožera civilne zaštite Općine Orebić doznajemo kako će od petka u Orebiću biti dostupno i PCR testiranje, a obavljati će se, kao i testiranje antigenskim testovima, na prostoru ispred orebićkog hotela Bellevue. Antigenski testovi će se i ubuduće provoditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11h, dok će se uzorci za PCR test uzimati istim danima od 12h.

Podatke o novim pozitivno testiranim osobama u Orebiću županijski stožer objavit će sutra. Posebne mjere koje od početka mjeseca vrijede od Stona do Konavala, a koje je Nacionalni stožer Civilne zaštite na zahtjev županijskog stožera proširio i na dolinu Neretve, ne odnose se na općinu Orebić, te se ostale aktivnosti odvijaju kako i do sada, sukladno mjerama važećim na nacionalnoj razini.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku