Besplatno se okušajte u ronjenju s bocama u Orebiću

Foto: Udruga mladih Orebić

Udruga mladih Orebić i klub ‘Bofor’ iz Vignja organiziraju stručno vođenu probu ronjenja s bocama, za djecu i odrasle, u montažnom bazenu u Orebiću. Ronjenje se odvija u sklopu akcije ‘Zelena čistka Orebić 2013.”, koju organizira UMO, a ronioci ‘Bofora’ i njihovi prijatelji sudjeluju kroz čišćenje podmorja i ovu aktivnost.

Obje akcije kreću u subotu 20. travnja, s početkom u 8 sati ujutro, na Trgu Peljeških jedara – parkiralištu pored pristaništa brodice u Orebiću, gjde će biti postavljen i bazen, a okupit će se i ekipe za čišćenje.

Ronjenje će u subotu biti rezervirano za djecu (prvenstveno u dobi od 10 do 18 godina), od odraslih očekujemo da prema mogućnostima daju obol akciji čišćenja okoliša, a bazen, oprema i stručni instruktori bit će im na raspolaganju u nedjelju 21.04. O detaljima vezanim za ronjenje portal orebic.com.hr izvijestit će uskoro.

Akcija čišćenja odvijat će se samo u subotu, kao dio najveće svjetske volonterske akcije  World Cleanup 2013 (Očistimo svijet 2013), koja se u Hrvatskoj provodi kao ‘Velika čistka 2013.” a u Orebiću je organizira Udruga mladih Orebić. Akcija je fokusirana na čišćenje ‘divljih’ odlagališta otpada. I ovim putem Vas pozivamo da im se, prema mogućnostima, pridružite. To možete učiniti osobnim fizičkim doprinosom – pojavite se u subotu u 8:00 na Trgu Peljeških jedara, u radnoj odjeći, eventualno opremljeni rukavicama, kosorom, škarama, kosilicom, pilom i sličnim alatom. Posebno naglašavamo potrebu organizatora za više barki kojima će se prikupljeni otpad iz podmorja odvoziti na obalu. Udobno sjedeći uz vanbrodski motor imate priliku dati veliki obol ovoj vrijednoj akciji. Organizatori ističu kako je za sudionike osigurana marenda i večera u restoranu.

Udruzi mladih Orebić, na niže navedene telefone (ili na njihov e-mail odnosno facebook stranicu) možete dojaviti i o lokacijama divljih odlagališta koje ste sami primijetili.

Svi zainteresirani za sudjelovanje, koristan rad i ugodno druženje mogu se javiti Josipu Tomašiću na 098/195-0459 ili Anti Šestanoviću na 098/936-0541.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku