Večeras otvorenje izložbe Tisje Kljaković – Braić: Četiri godišnja doba

Matica hrvatska Orebić poziva vas na otvorenje pete izložbe unutar programa Dani kulture Orebić 2017. pod nazivom ”Četiri godišnja doba”, splitske umjetnice Tisje Kljaković-Braić, večeras u 20h, u crkvi Anuncijati. 

Svi posjetitelji moći će razgledati izložbu od 13/08/ do 19/08. , u periodu od 20h do 23h.

Program Dani kulture Orebić u organizaciji Matice hrvatske Orebić ostvaruje se uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić.

Biografija:
Tisja Kljaković Braić rođena je 30. lipnja 1979. godine u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti — smjer slikarski dizajn. U travnju 2003. godine diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi profesora Gorkog Žuvele. Djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Gleriji Sv. Krševana u Šibeniku, te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Trenutačno radi kombiniranom tehnikom, visokog reljefa, koristeći drvo i akril. Čest su joj motiv dva lika, kao akteri priče.
Do sada je održala 30-tak samostalnih izložbi, sudjelovala u 20-tak skupnih izložbi, a autorica je i knjige ‘U malu je uša đava’. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnica. Živi i radi u Splitu.

Komentiraj sa Facebook-om