Tradicionalna maškarana povorka i spaljivanje stankovićkog krnovala na orebićkom mulu – u utorak od 16h

Foto: N. Ćendo

Nikad priznata, ali uvijek slobodna samoproglašena Karnevalska država Stankovići poziva svekoliki maškarani puk da pomogne u osiguranju dobre zabave u motoriziranoj povorci, u utorak, 25. veljače u poslijepodnevnim satima.

Hrabro zanemarujući narodne poslovice, mi pripremamo zabavu i lomaču iako je Krnjo još uvijek u šumi – ili tu negdje. Okupljanje i zagrijavanje tradicionalnim metodama – pjesmom, plesom i domaćim proizvodima iz grožđa – zakazujemo na stankovićkoj Njivi, s početkom u 16h. Nakon pola sata predigre motorizirana povorka starodobnih i nešto mlađih vozila i maškara kreće kroz Orebić, gdje se očekuje na mulu malo iza 16:30 sati, netom nakon polaska trajekta za Korčulu.

Na mulu planiramo još jednu turu zagrijavanja koja će kulminirati grijanjem na plamenu Krnovala. Neizvjesno je hoće li biti suđenja, jer je glavni državni odvjetnik Karnevalske države Stankovići pod istragom zbog članstva u nekoliko sumnjivih građanskih udruga i inicijativa. Izvjesno je jedino da će Krnja stići šibica pravde i da će svekoliki maškarani puk u dobrom raspoloženju provesti poslijepodne i ovog pokladnog utorka.

Pokrovitelji su i ove godine sve mlade i stare maškare iz svih prijateljskih mjesta orebićke općine –  koje će pjesmom, plesom i dobrom voljom omogućiti da održimo ovu preko dva stoljeća staru tradiciju i pri tome uživamo!

Kako je bilo lani – pogledajte u izvješću i fotogaleriji s prošlogodišnje povorke!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku