Spašavanje zločinačke budućnosti – predstavljanje knjige u Orebiću

U četvrtak, 20 veljače u 18 sati, Matica hrvatska – organak Orebić organizira predstavljanje knjige prof.dr.sc. Josipa Jurčevića: Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti.

Predstavljanje će se održati u dvorani Općine Orebić. O knjizi će govoriti autor, a ispred domaćina autora će pozdraviti predsjednik Matice hrvatske – ogranak Orebić Ivo Maričić Đani.

Josip Jurčević povjesničar je i publicist, suradnik na institutu društvenih znanosti “Ivo Pilar” u Zagrebu i sveučilišni profesor. Hrvatski proljećar iz ’71, dragovoljac domovinskog rata, politički angažiran na nacionalnom – desnom segmentu hrvatske političke scene. Na predsjedničkim izborima 2009. godine Josip Jurčević se je kandidirao kao neovisan kandidat i osvojio 2,74 % glasova. U početku je bio član političkoga pokreta Hrast, ali se je pridružio stranačkoj koaliciji Savez za Hrvatsku na izborima za Hrvatski sabor 4. prosinca 2011. te je bio nositelj lista HDS-a.

Riječima autora: U knjizi su navedena politička ubojstva i organizirana pljačka društvenih bogatstava koju su prije 1990. provodili najistaknutiji pripadnici komunističkog režima i njihova djeca, a taj kriminal su nastavili u još većim razmjerima činiti i nakon 1990., uz pomoć novopriključenih moćnika. Za kontinuitet trajanja njihovih zločina je očigledno da se nije ništa bitno promijenilo ni nakon 1990. godine, pa do sada. Ta zločinačka struktura spašavanjem Perkovića i ostalih udbaša zapravo nastoji prvenstveno spasiti budućnost u kojoj mogu nastaviti s činjenjem svojih zločina. Stoga je knjiga i nazvana “Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti.“

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku