Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti 22.05. Matica hrvatska Orebić i Slow Food Pelješac pozivaju vas u dvoranu Općine Orebić u 19h, na još jedno druženje pod nazivom ”Slow food priče s Pelješca”.
Donosimo raznoliko-zeleni-ukusno-ledeni program:
- Uvod u filozofiju Slow Food-a te vizija incijative Slow Food Pelješac, incijatorica pokreta Slow Food Pelješac, Dubravka Šerković
- Prezentacija ”Bioraznolikost samoniklog jestivog bilja”, predavačica i kustosica Sani Sardelić
- Predstavljanje izvornog pelješkog proizvoda – Pelješki varenik kao Slow Food prezidij – Proizvod predstavljaju vinarske obitelji Bartulović, Bogoević- Marušić (Križ), Miloš, Vukas
- Koja je razlika između industrijskog sladoleda i obrtničkog sladoleda otkrit će nam gellato specijalistica i vlasnica slastičarne Croccantino, Marija Antunović
Svi sudionici na događaju ”Slow Food Priče s Pelješca” imat će priliku kušati Croccantino sladoled u kombinaciji s Pelješkim varenikom. Zvuči nezaboravno za ne? Pridružite nam se!
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku