Predstavljanje monografije Stanka Karamana ‘Od kolijevke do Hajduka’ u utorak u Pomorskom muzeju u Orebiću

Foto: Facebook

Predstavljanje monografije ‘Od kolijevke do Hajduka’ novinara i fotoreportera Stanka Karamana održat će se u utorak, 10. rujna u čitaonici ‘Napredak’ u organizaciji Pomorskog muzeja u Orebiću.

Riječima novinara Saše Ljubičića: “Ljudi poput Stanka Karamana, fotoreportera i novinskoga izvjestitelja starog kova, čija je privatna arhiva pedantnije posložena od kakve institucionalne, pravi su čuvari vremena. Da nije kolega Stankoo svih ovih godina bio kroničar Dalmacije, da nije bilježio njene mijene objektivom i perom, bili bismo zakinuti za uspomene na najslavniju epohu Hajduka, glazbene početke Miše i Olivera, najveće trijumfe Jugoplastike, ne bismo znali kako je izgledala Dalmacija prije nego što je u njoj turizam postao sve i sva, akako kad je on utihnuo, jer se dogodio rat, pa ju se krenulo braniti. I obraniti. Pobijediti”.

Monografija ‘Od kolijevke do Hajduka’ Stanka Karamana u sedam poglavlja kroz 460 crno-bijelih autorskih fotografija, dokumentarnih a opet umjetničkih, te 130 stranica teksta donosi priču o  Dalmaciji kroz pola stoljeća fotoreporterskog rada: njenim sportskim i umjetničkim velikanima, ali i njenim težacima, ribarima i ‘običnim ljudima’. 

Monografiju će predstaviti Nina Dajak, Andrea Šain i autor Stanko Karaman.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku