Predstavljanje knjige Nevena Fazinića: “Pelješac – putopisi I” večeras u u dvorani Općine Orebić

Foto: Narodna knjižnica Orebić

Narodna knjižnica Orebić organizira večeras, 22. kolovoza u dvorani Općine Orebić s početkom u 20 sati predstavljanje prvog dijela knjige “Pelješac – putopis I”, korčulanskog fotografa Nevena Fazinića. 

Ovu knjigu bogatu fotografijama koje je umjetnik nekoliko godina stvarao diljem našeg poluotoka predstavit će akademik Igor Fisković i ravnatelj Arhivskog sabirnog centra Korčula-Lastovo Tonko Barčot.

Neven Fazinić, po zanimanju ing. telekomunikacija, već godinama se intenzivno bavi umjetničkom i dokumentarnom fotografijom. Fotografije su mu objavljene u monografiji “Korčula”, turističkom vodiču i kalendarima otoka Korčule, u prospektu Lumbarde, u knjizi “Vino u Hrvata”, a preko 200 fotografija velikog formata nalaze se kao unikati širom svijeta. Prvu samostalnu izložbu imao je 16. rujna 1989. Slijedeća je izložba 2. ožujka 1991., a potom izložba dokumentarne fotografije na temu Korčula 1990.-1992.

Posljednjih godina intenzivno obilazi poluotok Pelješac, fotografirajući i prikupljajući materijale za ‘Putopise’, koje bi trebale tvoriti dvije knjige.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku