Nedjelja, 31 Siječanj 2016 15:38

Predstavljanje knjige dr Ante Kovačevića u ponedjeljak u dvorani Općine Orebić

Napisao 
ilustracija ilustracija Foto: HSP-AS BPŽ

U ponedjeljak, 1. veljače, s početkom u 18 sati u dvorani Općine Orebić održat će se predstavljanje knjige dr. Ante Kovačevića 'Čovjek i njegova sjena'.

Predstavljanje se održava u organizaciji HSP - dr. Ante Starčević. Knjigu će predstaviti sam autor, a, prema najavama, predstavljanju će nazočiti potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP-AS Ivan Tepeš, te saborski zastupnik i glavni tajnik HSP-AS Pero Ćorić.

Ovo autobiografsko djelo govori o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sistema i prakse bivše Jugoslavije, ali i potrebi oproštenja i pomirenja, te lustracije. Dr. Anto Kovačević osuđen je 1981. u montiranom političkom procesu, nakon čega je 6 godina izdržavao zatvorsku kaznu u Zenici. Posebno je zanimljivo što je na knjizi s autorom surađivao i njegov bivši progonitelj Željkom Kekić, danas karlovački poduzetnik, a nekoć suradnik Udbe koji ga je špijunirao, što mu je u jednom trenutku sam priznao.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku