Pozivamo vas na tradicionalnu maškaranu povorku i spaljivanje krnovala – sutra u 16h!

Foto: N. Ćendo

Nakon pune dvije godine skrivanja naš krnoval – Krnjo – konačno je dolijao, pa ćemo ga, kako pravo i običaji nalažu, sutra pretvoriti u pepeo.

Nikad priznata, ali uvijek slobodna – samoproglašena Karnevalska država Stankovići sutra će u 16 sati, na Njivi u Stankovićima nakon dvogodišnjeg prekida nastaviti tradiciju! Pune se dvije godine naš Krnjo skrivao zaštićen odlukama čelnika SZO i referenata za ONO i DSZ. Sutra ćemo ga, u nazočnosti razdraganog maškaranog puka Stankovića i okolnih naselja, čvrsto vezanog prepratiti u Orebić i uz pjesmu i veselje pozdraviti vrućim zagrljajem.

U 16h okupit ćemo se pred crkvicom Sv. Anta u Stankovićima uz prigodnu degustaciju autohtonih poljoprivrednih proizvoda, pjesmu i ples. Krnovalu je zabranjeno davati izjave, ali će biti na raspolaganju za prigodno fotografiranje. Oko 16:30 uzimamo pauzu od plesa i degustacije, pa uz pjesmu i zvuk sirena, u neorganiziranoj motoriziranoj povorci, Krnja pratimo u trajektnu luku u Orebiću, kako bismo s njima podijelili radost pokladnog utorka. Dolazak u trajektnu luku planiramo nešto iza 16:30, kako bismo izbjegli rizik da Krnjo prevari sudbinu i otplovi na Korčulu.

Na mulu u Orebiću nastavljamo s plesom, pjesmom i tekućim pitanjima poljoprivrednih proizvoda od grožđa. Za kraj, kao doprinos rješavanju problema globalne energetske krize, organizirat ćemo zajedničko grijanje na lomači na kojoj će nepovratno izgorjeti sve brige, problemi i strahovi od kojih je satkano slamnato tijelo našeg Krnovala.

Pozivamo vas da dođete maškarani i dobro raspoloženi – bit će vam kako i nama.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku