Porinućem barke završena mala škola brodogradnje

Foto:PAF

Od 23.-27.07. 2014. u Orebiću na Trgu Mimmbeli je već drugu godinu za redom predstavljena radionica Mala škola brodogradnje u organizaciji Pomorskog muzeja u Orebiću i tvrtke StolArt iz Zagreba.

Pod budnim okom brodomodelara Damira Mihalića mala grupica od desetoro djece je savladala sve korake u gradnji barke. Rukovalo se ozbiljnim alatima: pilama i brusilicama; kitiralo se, lijepilo i pituravalo. U trenucima odmora porinula se i prošlogodišnja barka “Orebić” pa su se vježbali veslati.
Svečano porinuće obavljeno je u nedjelju 27.07. Uz prisustvo brojnih građana i gostiju don Marko je blagoslovio “Starog kapetana” koji je napokon zaplovio morem.
Ovakvi projekti koji se održavaju na nekoliko lokacija na našoj obali (Lumbarda, Dubrovnik, Crkvenica Krk i mnogi drugi) medijski su popraćeni kroz tisak i tv priloge. Osim što je odlična zabava i škola za djecu radionica je i turistička atrakcija. Gosti zu zastajkivali, fotografirali, zapitkivali i kupovali makete za izradu. Hvale vrijedan projekt za naše mjesto, mjesto kapetana i pomoraca koje je u svojoj prošlosti imalo brodogradilište. Nadamo se da će i iduće godine naći potporu u sponzorima i da će radionica postati jedna mala ljetna tradicija Orebića.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku