Počinje Festival peljeških podruma “Pelješac Wine Festival”

Doživite Pelješac u novoj eno-gasto manifestaciji – Festival peljeških podruma!

Pelješac, sinonim za vino, odnosno vinari i ugostitelji s Pelješca kroz mjesec dana otvorit će svoja vrata na zadovoljstvo brojnih ljubitelja vinske čašice.

Svi koji se u razdoblju od 15.svibnja do 15.lipnja nađu na poluotoku doživit će Pelješac u svim njegovim okusima i mirisima. Za vrijeme trajanja festivala vinarije koje sudjeluju u projektu svojim posjetiteljima nudit će popuste na vino (20% na određene palete vina), a restorani i konobe imati će jelovnike sa tradicionalnim pelješkim specijalitetima uz čašu domaćeg vina osmišljenima ciljano za festival (dva menija, jedan od 120,00 i jedan od 180,00 kn).

U ovaj projekt uključilo se 53 dionika, od vinarija, winebarova, restorana, opg-ova i školjkara.

Festival peljeških podruma je tematsko događanje koje čak i u doba pandemije ne predstavlja sigurnosni rizik, nema velikih okupljanja, te se preporučuje dolazak u vinarije uz najavu. U skopu festivala će se održati i edukativne radionice, stručna predavanja te razna druga događanja zanimljiva vinoljupcima.

Manifestaciju su osmislile sve četiri turističke zajednice sa Pelješca (TZO Ston, TZO Trpanj, TZO Janjina i TZO Orebić) u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kroz zajedničku koordinaciju s vinarima i ugostiteljima sa cijelog Pelješca osmišljeni su i završni detalji manifestacije.

Festival-peljeskih-podruma-2021.pdf

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku