Otvorenje izložbe ‘Inner light’, u subotu u ‘Luncijati’

www.yermolayev.eu

Umjetnička udruga “Fest”, voditeljice gđe. Leonile Zhodik organizira izložbu Vitaliya Yermolayeva, umjetnika koji živi i radi u Jurmali (Latvija) pod nazivom ‘Inner light’.

 Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 1. do 10. travnja 2023. g., od 18 do 20 sati, u crkvici sv. Navještenja – Luncijati u Orebiću. Otvorenje izložbe je 1. travnja u 18 sati.

Riječima organizatora:

“Želimo stanovnicima Orebića i ostatku Hrvatske pokazati jedinstvenu tehniku izrade svjetlećih slika koju je umjetnik svjetlopisa nazvao UNUTARNJE SVJETLO.
Slike su ispunjene romantičnim motivima. Umjetnik u svom djelu gradi most od svijesti do podsvijesti. U duhovnom smislu to su senzacije i refleksije umjetnika iz svijeta, svemira i duše. Umjetnik koristi profinjene boje, slike su dekorativne i lako uklopljive u različite  interijere.
Yermolayev kaže da je sretan i zahvalan za dar koji ima i njegova misija je da kroz svoje umjetničke radove učiniti svijet boljim mjestom. Umjetnik je smislio patent za posebnu mješavinu boja, s kojima se slike pod različitim svjetlom mijenjaju pred vašim očima. On spaja reflektirajuće slike s najvećim vrijednostima tradicionalnog slikarstva.”

Vitaliy Yermolayev rođen je u Kazanju. Početno umjetničko obrazovanje dobio je tijekom studiranja na Kazanskom umjetničkom fakultetu. Godine 1973. diplomirao je na lenjingradskoj Umjetničkoj akademiji na Institutu za slikarstvo, kiparstvo i arhitekturu Repin. 1983. godine završio je tečaj dizajna na Latvijskoj akademiji umjetnosti. Od 1973. Vitalij Ermolajev živio je i radio u Rigi (Latvija), a 2004. godine preselio se u Jurmalu. Umjetnik je osnovao Međunarodnu školu slikanja svjetlom INNER LIGHT u Jurmali, gdje novu tehniku slikanja dolaze svladati kako profesionalni umjetnici iz različitih zemalja tako i amateri s osnovnim slikarskim vještinama,.Vitalij Jermolajev član je Udruge katoličkih umjetnika Italije,Union Latvijski arhitekti, višestruki pobjednik međunarodnih natječaja ART WEEK, u organizaciji Svjetske zaklade za umjetnost. Stručnjak je pri Svjetskom fondu za umjetnost.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku