Novi hrvatski filmovi u Orebiću za kraj Kino Mediteran godine

Na kraju prve godine suradnje Kina Mediteran i Matica hrvatska Orebić, kino još jednom dolazi u Orebić i to sa tri nova filmska naslova.

U petak 16.12. u 19h na programu je hrvatski film Gazda – dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a utemeljen na priči redatelja čiji je otac Ljudevit Juričan 40 godina radio u Konzumu. Prava prilika da doznate kako se u Hrvatskoj postaje Gazda.

Subota 17.12. rezervirana je za mališane i to u 17h uz zabavni sinkronizirani film ČAROBNA KUPKA DOKTORA PROKTORA. Ovo je drugi film temeljen na dječjim bestselerima Joa Nesboa o pomalo pomaknutom izumitelju Doktoru Proktoru. Nesretno zaljubljeni Doktor Proktor putuje natrag kroz vrijeme, u očajničkom pokušaju da promijeni povijest.

I za kraj, poželit ćemo vam Sve najbolje uz hrvatsku božićnu komediju Sve najbolje – redateljice Snježane Tribuson. Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Uz njih, tu su i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jedna bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve «zgodne ženske» – njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti i nerješive situacije učiniti rješivima. Ovaj film gledamo pred blagdane – 21.12.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti prije projekcije.

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Orebić u suradnji s lokalnm partnerima Matica hrvatska Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku