Nova projekcija u sklopu revije dokumentaraca u Orebiću – sutra u 20h

Sutra, 09.04.2016. u 20:00 sati u dvorani Općine Orebić, možete pogledati dokumentarni film ”DJECA S PLANINE NAPF”.

Reviju obrazovnih dokumentaraca organizira Ogranak Matice hrvatske Orebić.
Karte za projekciju možete kupiti 1h prije projekcije a sav prihod od prodaje karata biti će utrošen za kupnju audio-video (kino) opreme.

SINOPSIS:
Djeca s planine Napf priča je o jednom sasvim drugačijem odrastanju, na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta gdje se za dopisivanje još uvijek koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svakog dana deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuti Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi. Uz to, ova djeca suvereno upravljaju svim poljoprivrednim strojevima, pomažu na farmama svojih roditelja i žive život koji je gradskoj djeci potpuno nezamisliv.

IZ KRITIKE:
“Film koji sa svojom autentičnošću dira svačije srce!” ENTLEBUCHER NEWSPAPER, ŠVICARSKA

FESTIVALI I NAGRADE:

Berlin International Film Festival – Generation, film otvorenja

REDATELJICA:
Alice Schmid pripovjeda priče iz svih dijelova svijeta, ali uvijek s fokusom na djecu. Njezin rad je nagrađen mnogobrojnim međunarodnim priznanjima (Gold in Biarritz, The Erich Kaestner Prize, nominacijom za nagradu Grimme..). Njezini filmovim na švicarskoj nacionalnoj televiziji imaju preko 600 tisuća gledatelja, a prvi roman naziva “Thirteen Is My Number” pronašao se na listi Swiss Bestseller. Alice Schmid svoj rad posvetila je temama o djeci. Njezin film “Say No” (1993.) obrađuje temu zlostavlanja djece. U filmu “Every Drop for the Future” (1996.) sa svojom kamerom pratila je djevojčicu iz Bolivije koja svakodnevno do škole hoda preko dva sata. Portretirala je djetinstvo okruženo minskim poljima u Kambodži u filmu “Letters to Grown-ups” (1994.). “Djeca s planine Napf” njezin je prvi dugometražni film s kojim se vraća u rodnu Švicarsku, u epicenter regije o kojoj piše u svom prvom romanu “Thirteen is My Number” (2011.) za koji je osvojila Literary Award Centralne Švicarske.
Alice Schmid rođena je 1951. godine u Lucernu.

IZA KAMERE:
REDATELJICA, SNIMATELJICA I PRODUCENTICA: Alice Schmid
MONTAŽERKA: Catarina Mona
GLAZBA I OBRADA ZVUKA: Daniel Almada
MIKS ZVUKA: Florian Beck, Daniel Almada
PRODUKCIJA: CINE A.S. GMHB
KOPRODUKCIJA: SCHWEIZER RADIO & FERSEHN / EDITOR URS AUGSTBURGER SRG SSR PACT PACT DE L’AUDIOVISUEL / EDITOR URS FITZE

DISTRIBUCIJA: Restart Label

Djeca s planine Napf – trailer

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku