Noć knjige u Orebiću posvećena hrvatskom Andersenu – hrvatskoj spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić | FOTO

U subotu je u sklopu manifestacije ‘Noć knjige’ u Orebiću odigrana lutkarska predstava ‘Ribar Palunko i njegova žena’, te upriličena projekcija animiranog filma.

Narodna knjižnica Orebić i Matica hrvatska u suradnji s orebićkom lutkaricom Antoslavom Marinović i orebićkim mališanima kreirala je lutkarsku predstavu ”Ribar Palunko i njegova žena”. Nakon predstave upriličili smo i projekciju animiranog filma ”Ribar Palunko” autorice Laurence Arcadias i producentice Helena Bulaja Madunić. Animirani film Ribar Palunko dio je projekta Helene Bulaje Madunić i grupe međunarodnih autora pod nazivom ”Priče iz Davnine” koji u međunarodnim okvirima predstavlja korak naprijed u otkrivanju veza između digitalnih medija i klasične književnosti.

Naša djeca su budućnost a sve bajke ovoga svijeta uče nas onom najbitnijem – spoznaji kako je sve moguće i kako je naša mašta odgovorna za sve svijetove koje proizvodimo. I baš zato, sanjajmo i potičimo našu maštu na sve one sjajne i lijepe stvari koje će jedan dan postati stvarne! Zajedničkim snagama uradili smo upravo to – zamišljajući nestvarno i lijepo i sami smo postali dio zamišljenog, barem na tren. Nadamo se da su svi prisutni uživali koliko i mi!

Ovim putem zahvaljujemo se svim našim velikim glumcima na trudu i upornosti da ovu predstavu izvedu do kraja fantastično i prije svega da je odigraju srcem. Radujemo se svim budućim suradnjama i novim kazališnim predstavama. Još jednom vam predstavljamo imena naših glumaca: Palunko (Mato Bogdan),Palunkova žena (Lucija Tolj). Vlatko (Michelle Vlahović), Zora Divojka (Marijan Jovica), Morski kralj (Miro Šimić) Vile (Ivana Sinković, Nora Pelaić, Aldijana Šindra)

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku