Noć knjige u Narodnoj knjižnici Orebić

I ove godine Narodna knjižnica Orebić pripremila je poseban program za Noć knjige – u srijedu 23. travnja 2014. Program počinje u 18 sati, pokretanjem akcije ‘Bookcrossinga’, a nastavlja se otvorenjem izložbe fotografija ‘Slike sjećanja’ Branka Njakare.

Par riječi o autoru izložbe:

Naš meštar Branko odgojio je niz generacija Orebićana i Orebićanki uvijek dobar prema djeci i pun razumijevanja prema dječjim potrebama.
Bio je jednostavno rođeni učitelj. Svako mu je dijete bilo drago i svako se dijete osjećalo privilegirano u njegovom pogledu, a to svjedoči o njegovoj posebnoj učiteljskoj karizmi. Dobar, poseban, a pun razumijevanja. I izuzetno stručan u svojim teškim predmetima matematici i fizici.
Okrenut cijeli život kako djeci tako i široj zajednici bio je i ostao savršeni primjer kako trebaju funkcionirati i učitelj i škola u zajednici.
Za njegovo doba u Orebiću jako se njegovala fotografija. Osnovao je dječju foto grupu i učio ih ne samo fotografirati nego i razvijati slike u foto laboratoriju škole.
Ova izložba jedinstvena je prilika da se svi zajedno podsjetimo na njegov vrlo značajan rad na području fotografije.

Noć knjige, manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu, ove će se godine održati 23. travnja 2014. godine.

18:00 sati – Knjižnica se uključuje u akciju i promovira ideju Bookcrossinga.

“Knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama” – načelo je pokreta BookCrossing, koji kroz darivanje i razmjenu oslobađa knjige i popularizira čitanje.

Označene knjige ostavljat će na javnim mjestima kako bi ih mogli pronaći i preuzeti drugi zainteresirani čitatelji. Nakon čitanja, knjige se proslijeđuju dalje i tako se nastavlja lanac čitateljske razmjene.

19:00 sati – Otvorenje izložbe fotografija “Slike sjećanja” Branka Njakare

Izložbu priređuju Narodna knjižnica Orebić i Udruga za tehničku kulturu Orebić. Izložene će biti fotografije Orebića i okolice  Branka Njakare iz druge polovice prošlog stoljeća.

U glazbenom dijelu programa sudjeluju ženska klapa Nava, klapa Geta i Đurđica Farčić. Izložbu će otvoriti prof. Milena Grego-Njakara.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku