Ljetno kino ovog vikenda u ‘Mlinici’ u Orebiću

Nakon uspješnog zimskog gostovanja kino se vraća na Pelješac, u Orebić i to na otvorenom, u prekrasnom prostoru Mlinice. Kino Mediteran tijekom ljetne sezone dolazi dva puta sa trodnevnim gostovanjima: od 16. do 18. srpnja i od 7. do 9. kolovoza. 

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu. 

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Orebić u suradnji s lokalnim partnerima Matica Hrvatska Orebić.

Na ljetom platnu Kina Mediteran Orebić gledat ćemo obožavani film svjetske festivalske publike DRUGA MAJKA te duhovitu francusku dramu SVE ŠTO DOLAZI, nagrađenu Srebrnim medvjedom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu.

Oba filma imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i turistima. Ovim potezom želimo dati svoj doprinos razvoju kulturnog turizma i ponudi sadržaja filmske umjetnosti na Pelješcu. 

Mališani će također biti sretni jer njima pripremamo sinkronizirani animirani filmMALI PRINC, adaptaciju klasika svjetske književnosti koju ne treba posebno predstavljati i za koju smo sigurni da će u kino privući i odrasle ljubitelje ove predivne knjige. 

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti sat vremena prije projekcije. 

 

OPŠIRNIJE O PROGRAMU: 

16.7. SUB SAT 21:30

Druga majka // The Second Mother

Anna Muyalert / Brazil / 110’

Humorna drama // Drama-Comedy

Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i što je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove, Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta, uključujući posebno prizanje žirija na Sundanceu te nagradu publike na Berlinaleu.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=fXEYqXE4_sg

 

17.7. NED SUN 21:00

Mali princ – SINK

Mark Osborne / Francuska / 108’

Animirani, dječji

Prva animirana verzija klasika svjetske književnosti, genijalne knjige Antoinea de-Saint Exuperija, Mali princ, dolazi u hrvatska kina u studenom.

U srcu događanja je Djevojčica koju majka polagano priprema za svijet odraslih. Sve se promijeni dolaskom ekscentričnog ali dobroćudnog susjeda, Avijatičara.

Avijatičar upoznaje Djevojčicu sa izuzetnim novim svijetom gdje je sve moguće. U taj ga je svijet davno uputio Mali princ. Djevojčica polako korača magičnim i emocionalnim stazama Malog princa, stazama vlastite mašte u univerzum koji zapanjuje. Putem će otkriti svu vrijednost djetinjstva i na kraju spoznati da je ljudski odnos ono najvrjednije a da se jedino srcem može spoznati esencija života.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=FGlgbTc1qn8

 

18.7. PON MON 21:30

Sve što dolazi // Things to Come

Mia Hansen Love / Francuska // France / 100’ 

Drama

Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom, slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=UhErAqJ8HGE


Trailer filma Druga majka

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku