Ljetno kino ovog vikenda u ‘Mlinici’ u Orebiću

Početak kolovoza donosi novo gostovanje Kina Mediteran u Orebiću, u vrtnom prostoru Mlinice. Filmovi stižu od 7. do 9.8. a ovaj put posebno izdvajamo projekciju kratkog dokumentarnog filma KINO OTOK, redatelja Ivana Ramljaka, koji je dijelom i sniman na Pelješcu.

Ovaj prekrasni poetski film o izgubljenim kinima redatelj će predstaviti osobno u utorak 9.8. u 21:30. Nakon kratkog filma gledamo IŠČEKIVANJE, talijanski hit redatelja Piera Messine, nagrađivan u Veneciji sa poznatom Juliette Binoche u glavnoj ulozi. Redatelju je ovo debitantski film, a radio je kao asistent režije na poznatim filmovima VELIKA LJEPOTA i MLADOST.

Drugo gostovanje u nedjelju 7.8 u 21:30 otvorit će pobjednik publike Festivala mediteranskog filma Split, francuska crna komedija PRIČE S ASFALTA, redatelja Samuela Benchetrita. Naše najmlađe posjetitelje u ponedjeljak 8.8. u 21:00 očekuje irski animirani film PJESMA MORA. Ovaj lijepi crtani o irskim legendama bio je nominiran za Oscara. Film je na engleskom jeziku i titlan je na hrvatski.

Potsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Orebić u suradnji s lokalnim partnerima Matica Hrvatska Orebić.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti sat vremena prije projekcije. Projekcije se održavaju u prostoru Mlinice, Promenada Orebić, a u slučaju jakog vjetra prebacuju se u Dvoranu Općine Orebić.

OPŠIRNIJE O PROGRAMU:

7.8. NED 21:30
Priče s Asfalta / Macadam Stories
Samuel Benchetrit / Francuska / 100’ / Crna komedija

Zgrada u planskom naselju. Jedan pokvaren lift. Tri susreta. Šest lica. Hoće li Sternkowitz ustati iz invalidskih kolica kako bi se udvarao medicinskoj sestri iz noćne smjene? Hoće li usamljeni tinejdžer Charly pronaći ulogu za Jeanne Meyer, popularnu glumicu iz 80-ih? I što će biti s astronautom Johnom McKenzijem kojeg je nakon povratka na Zemlju udomila gospođa Hamida? Priče s asfalta priče su o isprepletenim sudbinama i svemu što nas čini ljudskim bićima: manama, vrlinama, snovima i nadama. Film je osvojio nagradu publike na Festivalu mediteranskog filma Split.
TRAILER: https://youtu.be/b1ZimujeJzk

8.8. PON 21:00
Pjesma mora / Song of the sea
Tomm Moore / Irska / 93′ / Animirani za djecu

‘Pjesma mora’, animiran film temeljen na irskoj legendi o selkijima (mitskim bićima koji žive kao tuljani u moru, i kao ljudi na kopnu), govori o Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu, i njenom bratu Benu, koji kreću na epsko putovanje kako bi spasili svijet od magije i otkrili tajne o svojoj prošlosti. Progonjeni od vještice sove Mache i brojnih drevnih i mitskih stvorenja, Saoirse i Ben žure se probuditi Saoirseine moći i spriječiti da svijet duhova nestane zauvijek. ‘Pjesma mora’ očarat će i djecu i odrasle. Priča je predivno ispričana i posjeduje vizualnu raskoš koja jamči da će postati klasik.
Film je na engleskom jeziku s HR titlovima!
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=VrhoOzW8oF8

9.8. UTO 21:30
Kino otok / Islands of Forgotten Cinemas
Ivan Ramljak / Hrvatska / 35′ / Kratki dokumentarni

Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjdoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova, koji su im obilježili živote.
TRAILER: https://vimeo.com/90962399

Iščekivanje / The Wait
Piero Messina / Italija / 100′ / Drama

Nakon šoka od smrti u obitelji, Anna usamljenički provodi dane u velikoj sicilijanskoj vili. Osim njezinih, u kući se čuju još samo koraci domara Pietra. Aninu samotnu atmosferu odjednom prekida Jeanne, nepoznata djevojka njezinog sina Giuseppea, koja na njegov poziv odlučuje provesti nekoliko dana na Siciliji. Dvije žene se polako počinju upoznavati u iščekivanju dolaska Giuseppea i velike tradicionalne Uskršnje proslave u selu. Redatelj Piero Messina bio je asistent režije na filmu Velika ljepota, a Iščekivanje je njegov redateljski debi. Juliette Binoche je za ovu ulogu osvojila nagradu na festivalu u Bariju.
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=h7znDwG4Ei8

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku