Likovna radionica ‘Pelješka jedra’ u ponedjeljak u 17h u Narodnoj knjižnici Orebić

9. svibnja s početkom u 17 sati u Narodnoj knjižnici u Orebiću održat će se likovna radionica na temu “Pelješka Jedra” za učenike viših razreda Osnovne škole Orebić.

Radionicu suorganiziraju Pomorski muzej i Narodna knjižnica Orebić uz potporu Općine Orebić Radionicu će voditi profesori Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba u sklopu šireg projekta proučavanja povijesti pomorstva na Pelješcu i zapisanih priča peljeških kapetana.

Učenici te škole na stručnom putovanju kroz Dalmaciju od 9. do 14. svibnja realiziraju projekt pod nazivom “Pelješka jedra”. Na odjelima škole (Grafički odjel, Tekstilni odjel, Kiparski odjel, Odjel dizajna metala i drugi …) izrađivali su razne radove inspirirani tematikom jedrenjaka. Na taj su način upoznali zanimljivu povijest pomorstva na Pelješcu i našu kulturnu baštinu.

Projekt je podržan od Općine Orebić, a suorganizatori su Pomorski muzej Orebić i Narodna knjižnica Orebić. Kao završni rezultat organizirati će se izložba učeničkih radova u Pomorskom muzeju.  Otvaranje izložbe biti će 12. 5. 2016. u 20,00. u Pomorskom muzeju Orebić.

Organizatori pozivaju otvorenje i druženje (12. 05. 2016. u 20,00) uz mušku klapu “Geta” i žensku klapu “Nava”. Za gastroužitke Pelješca pobrinuti će se žene iz “Lige protiv raka Pelješac-Korčula”,  Hotel “Adriatic” Orebić – Restoran Stari kapetan, vinarija “Dingač” i vinarija “Ledinić”.

Opis projekta kustosice Pomorskog muzeja gđe Vesne Suhor pročitajte na web stranicama Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku