Kino Mediteran u Orebiću ovaj vikend

Kino Mediteran Orebić nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2018. godini, a program počinjemo kao Kino mediteran Trečić!

Čeka vas domaći hit ‘Osmi povjerenik’ i šarmantna komedija za djecu i mlade ‘Mali gangster’ .

Drugu godinu zaredom partnerstvo Matica hrvatska Orebić i Kino Mediteran donosi nove filmske naslove u Orebić i mimo ljetnih mjeseci. Prvo gostovanje ove jeseni održat će se u subotu 17. i nedjelju 18. veljače, a u Dvoranu Općine Orebić stižu dvije filmske poslastice tek izašle u hrvatskim kinima.

SUBOTA, 17.2. u 20 sati ‘Osmi povjerenik’

Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.

Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

NEDJELJA, 18.2. u 17 sati ‘Mali gangster’

Jedanaestogodišnji Rik stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva, a njegov tata – koji bi, kako smatra Rik, ovom maltretiranju trebao stati na kraj – izgubljen je slučaj. Nakon što tata dobije novi posao, otac i sin sele u novi grad, a Rik to vidi kao priliku za novi početak. Novim prijateljima predstavlja se kao sin mafijaškog vođe, a svoj način odijevanja korjenito mijenja kako bi što više nalikovao sinu jednog gangstera. No, što ako se njegove laži okrenu protiv njega?
Šarmantna i zabavna komedija o odnosu oca i sina temeljena je na istoimenom uspješnom romanu za djecu autorice Marjon Hoffman.

Projekcije se održavaju u Dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna.

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a Matica hrvatska Orebić partner je projekta u Orebiću, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku