Jučer i danas ‘Kino Mediteran’ u Orebiću!

Drugu godinu zaredom partnerstvo Kino Mediteran i Matica hrvatska Orebić donosi nove filmske naslove u Orebić. U kolovozu, kino projekcije stižu 23. i 24. kolovoza.

Tijekom svakog gostovanja prikazat ćemo po jedan novi nezavisni film europske kinematografije te po jedan film za djecu. Publika će prije projekcija dugometražnih filmova gledati i izbor kratkometražnih filmova s Festivala mediteranskog filma Split.

23. kolovoza (srijeda) u Orebiću nas očekuju hit FMFS-a ”U mojim godinama još skrivam da pušim”, francusko-alžirska drama, dok nas 24. kolovoza (četvrtak) očekuje novi animirani sinkronizirani film ”Vrapčić Richard”. Posebno veselje prije ”Vrapčića Richarda” bit će i prikazivanje kratkog animiranog filma ”Ježeva kuća”. 

Projekcije se održavaju, ovisno o vremenskim uvjetima, u prostoru Mlinice ili u Dvorani Općine Orebić s početkom u 21h, a ulaznice su 20 kuna.

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se u partnerstvu s Maticom hrvatskom Orebić i Turističkom zajednicom Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku