Izvrstan rezultat orebićkih osnovaca na županijskom LiDraNu 2017. u Dubrovniku

Foto: I.V. | Orebić.com.hr

Na jučer održanoj županijskoj smotri LiDraNo 2017. scenski nastup učenika OŠ ‘Orebić’ među najboljima – predloženima za državnu smotru!.

U Kazalištu Marina Držića jučer je, 16. veljače, održana županijska smotra LiDraNo 2017. na kojoj su odabrani radovi za nastup na državnom natjecanju u učeničkom literarnom, dramskom  i novinarskom stvaralaštvu.

Učenici četvrtih razreda OŠ ‘Orebić’ pod vodstvom mentorice učiteljice Nine Dajak uspješno su nastupili s igrokazom ‘Luda priča’, te ih je Prosudbeno povjerenstvo za scenski izraz u sastavu Izmira Brautović, Radmila Milaković, Hrvoje Sebastijan i državni izbornik Marjan Nejašmić Banić predložilo za nastup na Državnoj smotri. Uz našu glumačku družinu predloženi su još učenici OŠ Lapad iz Dubrovnika, te OŠ Blato iz Blata na Korčuli. Nastupili su: Mato Bogdan, Tia Vekić, Andro Farčić, Bartol Bundić, Kristian Grljušić, Luka Bogoje, Dario Regoja, Marijan Jovica i Ivan Sršen (koji je zamijenio Mira Šimića koji nije mogao putovati u Dubrovnik, ali je izvrsnim nastupom na smotri u Trpnju sa svojim kolegama izborio pravo nastupa na županijskoj smotri).

Na državnu smotru otputovat će dvije dramske družine od sveukupno šest predloženih sa županijskih smotri u Splitu i Dubrovniku, o čemu će naknadno odlučiti državni izbornik.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku