Glazbeno-scenski recital ”Savršeni metak” u Anuncijati

Ogranak Matice hrvatske u Orebiću uz potporu Turističke zajednice Orebić i Općine Orebić nastavlja sa programom ”Dani Kulture Orebić” te vas poziva na glazbeno-scenski recital ‘’Savršeni metak’’(Poezija Mehmeda Begića), u izvedbi Basheskia& Edward Eq, dana 20.08. u 21h, u crkvi Anuncijati u Orebiću.

 

Glazbeno- scenski recital ”Savršeni metak” nastao je iz naklonosti koju Basheskia ima prema poeziji Mehmeda Begića, a očigledna ljubav sve trojice prema glazbi rezultirala je uratkom, točnije, spoken word albumom ”Savršeni metak” koji su Basheskia & Edward Eq uglazbili poeziju istaknutog pjesnika. Poezija Mehmeda Begića uspješno je prenešena u zvuk, a i dodatno obogaćena vizualnim elementima tako da svjedočimo svojevrsnom teatru tišine i čarolije koju rijetko možemo doživjeti na ovako intiman način, u našoj neposrednoj blizini. Nedim Zlatar (Basheskia) je jednom izjavio: „Ako poludim od nečega, biće to od pjesama Mehmeda Begića“. Ljubitelji poezije i glazbe, ovaj događaj ne smijete propustiti.

Mehmed Begić (Čapljina, 1977) jedan je od osnivača i urednika časopisa ‘Kolaps’. Njegovi prijevodi pjesama Leonarda Cohena objavnjeni su u knjizi ‘Moj život u umjetnosti’, Izabrana poezija i pjesme (Alternativni Institut, Mostar, 2003). Begić je uvršten u knjigu razgovora i odabrane poezije ‘Jer mi smo mnogi’ autora Marka Pogačara. Njegovu poeziju na albumu Savršen metak – Pjesme Mehmeda Begića, uglazbio je bend BASHESKIA & EDWARD EQ. Trenutno živi u Managvi, Nikaragva.

BASHESKIA & EDWARD EQ duo je umjetnika Nedima Zlatara, poznatijeg kao Basheskia, multi-instrumentalista, koji između ostalog, svira i u Sikteru i Dvadesetorici, ali je i producent mnogim bendovima. Leo Šarić je operni pjevač koji u kombinaciji sa Nedimom stvara muziku pod imenom Edward EQ.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku