Četvrtak, 15 Veljača 2018 19:59

Fotogalerija: završnica maškara u mjestima općine Orebić

Napisao 
Kod stankovićkog prijekog maškaranog suda ne pomažu ni najbolji odvjetnici. Kod stankovićkog prijekog maškaranog suda ne pomažu ni najbolji odvjetnici. Foto i galerija: Boris Poluta

Od Lovišta do Trstenika - maškare su bile zabava za svve generacije proteklog tjedna.

Najmarljiviji fotograf Pelješca - Boris Poluta obišao je završna zbivanja maškara širom općine Orebić, iako nije stigao baš svugdje.

Tako u galeriji možete pogledati najmlađe sumještane koji su zbog kišnog vremena nakon već održanih maškaranih bala u općinskoj dovrani 'ultime' proslavili u prostorijama vrtića. Nešto više sreće s vremenom imali su orebićki osnovci, pa su povorkom do Trga Mimbeli uz veselje i krafne obilježili pokladni utorak.

Stankovićani i njihovi gosti i ove su godine u duhu stoljetne tradicije svoga Krnja locirali, identificirali, uhitili i isporučili u Orebić, gdje je uz pjesmu i ples okupljenih maškara iz Orebića i okolnih mjesta izgorio na mulu u trajektnoj luci. Ovogodišnji Krnjo nije bio ni političar ni estradnjak - tek - jedan od nas (obični seljak koji jedva ima za kruh i za lijekove koji su mu se našli u rukama), poručivši kako smo zapravo za sve loše u protekloj godini najviše krivi - mi sami.

Potomjani su 'ultime' tradicionalno obilježili još jednim maškaranim balama uz živu glazbu.

Pokladnih zbivanja bilo je još, ali ipak nisu sva stala u objektiv našeg reportera.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Veljača 2018 20:14

Galerija slika

Galerija sadrži još slika - klikni za prikaz svih slika na servisu Flickr

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku