Dvije kazališne predstave ove subote u dvorani Općine Orebić

Foto: Sinjsko pučko kazalište

Ove subote, 12. ožujka, u Orebiću možete gledati čak dvije kazališne predstave. U 17 sati predstavu za djecu “Ježeva kućica” a u 19 sati dramu “Nedostajem sama sebi”.

Predstave organizira amaterska kazališna sekcija Udruge mladih Orebić “Kušin”. Cijena ulaznice za svaku od predstava je 20 kn.

“Ježeva kućica” poznato je djelo dječje književnosti, prvi put objavljeno još 1949. godine, autora srpskog književnika Branka Ćopića. Ježurka Ježić, ljubazan i dobroćudan lovac u liku jedne od najsimpatičnijih šumskih životinja vrlo dobro zna što želi, a što ne želi. Ni lukava Lija ga ne može razuvjeriti u tome, kolikogod se trudila svojim primamljivim ponudama. Kudgod išao i gdjegod se našao, Jež se na kraju uvijek vraća kući. Priča u stihovima o simpatičnome Ježu koji voli svoj skromni dom više od ičega na svijetu.

“Nedostajem sama sebi” edukativna je drama čiji je tekst autorice Đurđe Lili Horvat prvotno nastao kao edukativni igrokaz za izvođenje po školama. Tekst je uz odobrenje autorice doradio Željko Viculin, koji potpisuje režiju obje predstave. Tema predstave je ovisnost mlade djevojke koja, u turbulenciji loših odnosa u obitelji i prisustvovanju stalnim svađama sada već rastavljenih roditelja, postaje narkomanka.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku