Dani otvorenih vrata peljeških vinskih podruma

Foto: Boris Poluta | PAF

U petak 5. i subotu 6. prosinca, na Pelješcu će se održati još jedni ‘Dani otvorenih vrata peljeških podruma’, koje organiziraju vinari uključeni u udruge ‘Pelješki vinski puti’ i ‘Plavac mali – Pelješac’.

Program počinje u Trpnju, u petak, 5.12. u 12 sati projekcijom filma ‘Dossier Zinfandel” u Domu kulture u Trpnju. Nastavlja se kušnjom mladih peljeških vina, te natjecanjem u spravljanju brodeta. U večernjem zabavnom programu u trpanjskom Domu kulture nastupat će KUD ‘Poskočica’ iz Ponikava i grupa ‘Gusari.

Središnji program kreće u subotu, 6.12. u 11 sati otvorenjem s predstavljanjem vinara s područja općine Ston u Kneževu dvoru u Stonu. Nastavlja se posjet vinarijama na području općine Ston. U Janjini će se, u Domu kulture, uz vinski gulaš predstaviti vinari s područja Janjine i Trstenika. U poslijepodnevnim satima organiziran je posjet vinarijama s područja općine orebić, a program završava druženjem i plesom uz plavac mali i slatke delicije pelješkog kraja u Domu kulture u Potomju uz grupu ‘Gusari.

Suorganizatori ovogodišnje manifestacije su i HGK – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovnik, te turističke zajednice i općine Pelješca, a veliku pomoć iskazale su i Dubrovačko-neretvanska županija i Turistička zajednica DNŽ.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku