Bogat kulturni program u prosincu u Orebiću

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr - arhiva

Orebićke ustanove i udruge, kao i svakog prosinca, nude posebno svečan i intenzivan kulturni program u prosincu u Orebiću i na Pelješcu.

U petak, 6. prosinca, Dječji vrtić Orebić organizira proslavu jubilarnih 20 godina postojanja. Odgajateljice DV Orebić pripremile su i već tradicionalnu predstavu za djecu – ovaj puta pod nazivom ‘Snjeguljice’ – koja počinje u 17:00 sati. Kako je spomendan Sv. Nikole, popularni svetac zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca i putnika – posjetit će i općinsku dvoranu u Orebiću te darivati svu nazočnu djecu predškolske dobi.

Iako uvijek gostoljubivi, Pelješki će vinari u subotu 7. prosinca od 11 do 17 sati sudjelovati u Danu otvorenih vrata peljeških podruma u sklopu kojeg vas pozivaju na razgledavanje i kušanje, te kupnju kvalitetnih i vrhunskih vina Plavac mali, Rukatac, Dingač i Postup uz 25% popusta. Manifestaciju organizira udruga Pelješki vinski puti uz potporu brojnih institucija.

Od subote 7. prosinca pa do 15. prosinca, u vremenu od 17 – 19 sati, u Čitaonici ‘Napredak’ u zgradi Pomorskog muzeja u Orebiću možete razgledati izložbu Udruge likovnih umjetnika Pelješac.

U nedjelju, 15. prosinca u 16 sati, u čitaonici ‘Napredak’ u zgradi Pomorskog muzeja u Orebiću biti će svečano otvorena izložba Ogranka Matice hrvatske Orebić uz prigodni koncert klape Geta. Izložba će biti otvorena do 20. prosinca, svakodnevno od 17 do 19 sati.

Slijedeće nedjelje 22. prosinca u 16 sati, predstavit će Vam se mažoretkinje na Susretu mažoretkinja Orebića, Korčule i Vele Luke u dvorani Općine Orebić.

I šećer dolazi na kraju –  orebićka ženska klapa Nava poziva Vas na Božićni koncert koji će također održati u nedjelju22. prosinca u 18 sati u  župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću.

Sva događanja možete pogledati u našem kalendaru – PROSINAC U OREBIĆU, a biti će i adekvatno najavljena na portalu. Ako organizirate društveni događaj od interesa za širu zajednicu, a niste ga ovdje pronašli, molim kontaktirajte nas kako bismo što prije ispravili pogrešku, te dodatno obogatili prosinac u Orebiću.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku