Akcija prikupljanja slikovnica i knjiga u Narodnoj knjižnici Orebić

Foto: Narodna knjižnica Orebić

Narodna knjižnica Orebić već šestu godinu provodi akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”, a pozivaju se djeca i odrasli da nove ili rabljene, ali očuvane slikovnice i dječje knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.
Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti na čitanje i kod njih pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem svoje slikovnice ili knjige drugima, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će drugom djetetu to značiti, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Evo nekoliko poražavajućih činjenica:
• većina djece u zemljama u razvoju nema vlastitu knjigu
• u Velikoj Britaniji trećina djece nema svoju knjigu
• u Sjedinjenim Američkim Državama dvije trećine djece koja žive u siromaštvu ne posjeduju vlastitu knjigu
• u Hrvatskoj oko 1700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu (UNICEF-ovo anketno istraživanje provela je agencija Ipsos Puls 2012. godine, a u istraživanju je sudjelovao 1621 roditelj).

 Knijige možete darovati do 13.02.2019. /srijeda/ u radnom vremenu knjižnice!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku