Petak, 11 Listopad 2013 13:57

Održano prvo ročište u predstečajnoj nagodbi za HTP Orebić

Napisao 
Upravna zgrada HTP Orebić - jedna u nizu vrijednih nekretnina koje su vlasništvo naše hotelske tvrtke Upravna zgrada HTP Orebić - jedna u nizu vrijednih nekretnina koje su vlasništvo naše hotelske tvrtke Foto: Ivica Dajak

Održano je prvo ročište u predstečajnoj nagodbi za hotelsko - turističko poduzeće Orebić.

Nagodbeno vijeće utvrdilo je točne iznose dugovanja koje vjerovnici potražuju od tog dioničkog društva u većinskom državnom vlasništvu. Sada se čeka odluka stručne skupine pri Ministarstvu turizma koja prati tijek predstečajne nagodbe za tu vodeću hotelijersku tvrtku u Orebiću i na Pelješcu o odabiru strateškog partnera koji bi preuzeo HTP Orebić i uložio u njegovu dokapitalizaciju.

Zanimanje su, kako saznajemo pokazala dva potencijalna ulagača. To su trgovačka društva Prosperus invest iz Zagreba koji upravlja fondom za gospodarsku suradnju i Kisik d.o.o . u Orebiću, koja su se javila na natječaj i dostavila svoje ponude.

S obzirom na mjesto i ulogu HTP Orebić u turističkom i gospodarskom životu općine razumljivo je što ne samo zaposlenici nego i cjelokupna ovdašnja javnost sa zanimanjem prati tijek predstečajne nagodbe očekujući najpovoljnije rješenje za tu tvrtku.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku