Odgoda plaćanja paušalnog poreza za iznajmljivače privatnog smještaja – zahtjev treba predati do 31. ožujka!

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

Iz Razvojne agencije Općine Orebić dobili smo obavijest za iznajmljivače, vezano za odgodu plaćanja paušalnog poreza na dohodak od iznajmljivanja. Ukoliko želite iskoristiti tu mogućnost – trebate to učiniti do kraja mjeseca! Također, Ministarstvo turizma odlučilo je smanjiti paušal boravišne pristojbe – detalje ćemo objaviti naknadno.

Na stranicama Porezne uprave iznajmljivači mogu preuzeti obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji.

Kako rok ističe do kraja mjeseca ožujka, svakako požurite sa slanjem istog. “S obzirom na to da 31.03. istječe rok za uplatu paušalnog poreza za smještaj, ispunite zahtjev za odgodom istog kojeg imate na stranicama porezne uprave. Osobito zato što se navodi da će se odgoda uvažiti samo onima koji podnesu zahtjev, neovisno o tome kakve će se naknadno odluke donositi”.

Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave, a zahtjev možete preuzeti u prilogu.

Link na obrazac: POREZNA UPRAVA / ZAHTJEV ZA ODGODU PLAĆANJA USLIJED POSEBNIH OKOLNOSTI

Ispunjene obrasce molimo slati na mail Porezne uprave ispostave Korčula:

florijana.stanisic@porezna-uprava.hr

Također, Ministarstvo turizma u Narodnim novinama objavilo je Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14.a Zakona o turističkoj pristojbi.

Više na linku: PRAVILNIK O ODGODI ILI OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku