Objavljen nacrt prijedloga Odluke o visini paušalnog poreza u turizmu – na području Općine Orebić bez promjena

Općina Orebić objavila je javno savjetovanje na Nacrt prijedloga Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, koju bi Općinsko vijeće trebalo izglasati do kraja mjeseca.

Izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak koje važe od 1. siječnja 2019. dana je ovlast predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave da svojim odlukama propišu visinu paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, a koje ne mogu biti manje od 150,00 kuna niti veće od 1.500,00 kuna.Ukoliko Općinsko vijeće ovu odluku ne bi donijelo do 31. siječnja, a dostavilo Poreznoj upravi do 15. veljače ove godine, visina paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, temeljem zakona bi se odredila u iznosu od 750,00 kn.

Kako se čini, temeljem predloženog nacrta, na području općine Orebić ‘paušal’ se ne bi trebao mijenjati, pa bi za iznajmljivače iz naselja razvrstanih u razred A ona i dalje trebala iznositi 300 kn po krevetu, odnosno 350 kn po smještajnoj jedinici u kampu.

Ukoliko želite pročitati cjelokupan prijedlog nacrta odluke, ili o njemu iskazati i svoje mišljenje, to možete učiniti na službenim web stranicama Općine Orebić – na stranici Javnog savjetovanja

 

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku