Završilo svjetsko FW prvenstvo u Vignju – pobjednik nizozemac Casper Bouman

Nizozemac Casper Bouman novi je svjetski prvak, Luka Mratović zauzeo je 23. mjesto ukupnog poretka, a time je uzeo i zlato na Prvenstvu Hrvatske. Viganj je pobrao sve pohvale sudionika.

Zadnjeg dana ESET NOD32 Antivirus Svjetskog prvenstva za Formulu Windsurfing odjedrena su čak četiri jedrenja. Četiri vrlo uzbudljiva jedrenja, koja su odlučivala o podjeli medalja. Bilo je iznimno uzbudljivo i napeto, nitko od glavnih pretendenata na medalje nije radio velike greške, tako da je doslovno zadnji plov igrao za zlato. Ključni trenutak dogodio se u drugom plovu dana, kada se Argentinac Gonzalo Costa Hewel morao povući s regatnog polja. Oštetio je dasku u sudaru u startnoj proceduri. U zadnjem plovu Argentinac je mogao uzeti zlato da je ušao prvi u cilj, a da je Nizozemac Casper Bouman bio lošije plasiran od četvrtog mjesta, međutim to se nije dogodilo.

Bouman je bio miran i koncentriran, vodio je od prvog do zadnjeg dana prvenstva, i apsolutno zasluženo uzeo zlato.

Ne mogu ništa više reći nego da sam sretan. Kad vodiš cijeli tjedan i uspiješ pobijediti na kraju sretan si. Bilo je stresno. Hvala Vignju i svima domaćinima koji su nas tako lijepo dočekali – kazao je prezadovoljni Nizozemac.

Srebro je uzelo Hewel, a broncu Australac Stephen Allen. Šest hrvatskih daskaša se u sklopu SP-a ujedno ogledalo i za hrvatske medalje. Državni prvak je očekivano Luka Mratović, drugi je Ante Berlengi, a treći Mihovil Fantela.

Bilo je ovo zanimljivo iskustvo. S obzirom na opremu koju imamo mi se teško možemo nositi s njima, međutim dobro je da smo nastupili, bilo bi šteta da nismo kad je već SP u našim domaćim vodama – kazao je Luka Mratović.

Vjetar se nije baš iskazao u punom sjaju kako to zna biti u Pelješkom kanalu, međutim ipak 10 plovova je odrađeno i najbolji su pobijedili, iznenađenja nije bilo. A najbolji svjetski daskaši još ostaju u Vignju, radi priprema i testiranja opreme. Većina ih praktički stalno putuje svijetom s obiteljima, borave tamo gdje je ljeto, a Pelješki kanal i Viganj pokazali su im se kao više nego dobra lokacija.

– Zadovoljni smo. Bilo je teško i zahtijevno, stresno ponajviše, ali mislim da smo se pokazali kao dobri domaćini, i da smo spremni za ovakve izazove kao što je svjetsko prvenstvo – kazao je Mario Roso, prvi čovjek organizacije.

 
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku