Završilo EP u Formula windsurfingu u Vignju – pobjednik Sebastian Kordel

Foto: Tomislav Brdjanović

Nijemac Sebastian Kordel je europski prvak u klasi Fromula Windsurfing te ujedno pobjednik Otvorenog prvenstva hrvatske klase Formula. Drugi je Casper Bouman iz Nizozemske, dok je treći poljak Filip Korczycki. Enrico Marotti zauzeo je 17. mjesto u ukupnom poretku, stoga je postao novi prvak Hrvatske u ovoj klasi. Drugo i treće mjesto zauzeli su Vido Jeramaz i Teo Marinović.

Jučer je završeno Europsko prvenstvo u Formula windsurfingu u Vignju. Petog, posljednjeg dana regate, vjetar je konačno zapuhao pa je regatni odbor pozvao natjecatelje u regatno polje. Prva dva plova dobio je Filip Korczycki, dok je Sebastian Kordel u oba navrata zauzeo treća mjesta. Treća regata bila je ključna za utrku jer je Nijemac zauzeo prvo mjesto, dok je Poljak bio tek sedmi. Prošlogodišnji svjetski prvak Casper Bouman u prva tri plova nije bio visoko plasiran, ali je u zadnja dva plova stigao na treće, odnosno drugo mjesto i time u konačnici plasirao na drugo mjesto.

“Iznimno sam sretan ovom pobjedom. Nakon četiri dana čekanja, činilo se da možda ipak neće biti regate, ali danas je vjetar dobro zapuhao, a ja sam uspio dobro jedriti. Hvala svima na trudu pri organiziranju regate“, rekao je zadovoljni Sebastian Kordel.

Nestabilni vremenski uvjeti, povremena kiša i slabiji vjetar tražili su strpljenje svih 60 natjecatelja, regatnog odbora i organizatora. U konačnici, uspješno je odrađeno pet plovova. „Zadovoljni smo što je sve dobro prošlo. Viganj je i ovaj puta uspio kvalitetno organizirati jednu međunarodnu regatu. Nastojali smo biti dobri domaćini i veselimo se sljedećem izazovu“, rekao je Mario Roso“, predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku