Viganjska olimpijada – Rozariada – starta u ponedjeljak

SRD Viganj

Svečanim otvorenjem na igralištu SRC ‘Učitelj Ante Kosić’ u Vignju, nakon mise u crkvi sv. Mihovila koja počinje u 17 sati, u ponedjeljak, 29.9. starta prva ‘Rozariada’ – splet sportskih natjecanja koja će se tijekom slijedećeg tjedna održati u Vignju u organizaciji Sportsko rekreacijskog društva ‘Viganj’.

Nakon otvaranja organizatori planiraju prezentaciju viganjske kuhinje u ‘Kuventu’, te druženje i zabavu za nazočne sportaše i goste.

Ovaj zanimljiv i ambiciozan projekt Viganjskih entuzijasta i zaljubljenika u različite sportove uključivat će ukupno 11 sportskih natjecanja u 9 disciplina, a odvijat će se između dva blagdana koja se osobito slave u Vignju – blagdana sv. Mihovila i Blažene Djevice Marije od svete Krunice (Gospe od Rozarija) koji se slavi 7. listopada – stoga i ‘Rozariada’ kao naziv ove sportske manifestacije. 

Jedan od osnovnih ciljeva ovog natjecanja je i promocija Vignja kao sporstke turističke destinacije, te poboljšanje kvalitete ponude aktivnosti u turističkoj posezoni, pa su među pokroviteljima natjecanja i Općina Orebić, te Turistička zajednica općine Orebić. Naravno – u prvom je planu ipak bavljenje sportom i ugodno druženje okupljenih sportaša i gledatelja.

Planirana su slijedeća natjecanja:

1. Jedrenje na dasci – disciplina GPS SPEED CHALLENGE
2. Kite-surfing – FREESTYLE
3. S.U.P . – stand up padling
4. Treking utrka – PELISAC TRAIL
– lakša OSVAJANJE GRADA (NAKOVANA) –
– teža OSVAJANJE VRHA PELISCA /Sv.Ilija/)
5. Biciklijada FREERIDE
– DONJA NAKOVANA – VIGANJ
– JURJEVIĆI/OREBIĆ/ – VIGANJ
6. Malonogometni turnir na kojem će učestvovati po prvi put reprezentacije mjesta LOVIŠTE, VIGANJ/KUĆIŠTE, OREBIĆ, KUNA, LUMBARDA i PUPNAT
7. Bućarski turnir / trojke – na kojem će učestvovati 4 ekipe
8. Streličarski turnir
9. Turnir u kartama (briškula i trešeta)

Vremenska prognoza za slijedeći tjedan predviđa lijepo vrijeme – optimalno za planirane sportske aktivnosti kojima se možete priključiti kao gledatelj ili možda kao natjecatelj. Lokacije planiranih događaja možete pogledati u galeriji uz članak, a detaljan raspored, uz upute i prijavnice za pojedina natjecanja možete pronaći na web stranici ‘Rozariade’.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku