U Viganj stigla svjetska elita: Sutra počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci

Foto: Ivica Trojanović
Najpoznatiji windsurfer na svijetu, Antoine Albeau snima promotivni film o Vignju.

Sutra, u ponedjeljak, 08. srpnja u Vignju na Pelješcu počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini ‘Formula windsurfing’. Svjetsko prvenstvo pod nazivom “2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o.”  traje do subote, 13. srpnja.

U Viganj je stiglo više od 150 najboljih surfera iz cijelog svijeta. Među njima je i Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu. Na Pelješcu je i Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli i Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli i mnogi drugi poznati svjetski surferi. 

Antoine, Ross i Arnon, kojima je ovo prvi dolazak u Viganj ističu da su  oduševljeni Pelješcom, osobito kvalitetom vjetra u kanalu. Smatraju da  Viganj uistinu može postati svjetska top surferska destinacija te se nadaju da će Viganj dobiti domaćinstva mnogih svjetskih natjevanja  u jedrenju na dasci. Obzirom na povoljne uvjete za trening, Antoine Albeau će ostati  i nekoliko dana nakon natjecanja u Vignju na testiranju nove opreme. Snimit će i promotivni video jedrenja na dasci, od Svetog Ivana sve do Orebića i distribuirati ga kroz sve svjetske windsurferske kanale komunikacije.  

Hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu brane Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama; Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji surfer iz Vignja. 

Svečanost otvorenja Svjetskog prvenstva na rasporedu je u ponedjeljak, 08. srpnja u 20.00 sati u Kuventu. Natjecanja će se održavati svaki dan od utorka, 09.srpnja do subote,13.srpnja od 10 do 18 sati.

Svjetsko prvenstvo pratit će i bogat kulturno zabavni program, a da bi gledatelji mogli uživati u vještinama najboljih windsurfera na svijetu odvijat će se i dnevni zabavni program na centralnoj plaži Ponta. U utorak, 09. srpnja u Vignju će koncert održati Gustafi, dok će se gosti  u četvrtak, 11. srpnja zabavljati uz Jazz and wine night u Kuventu. Podjela nagrada i zatvaranje programa predviđeno je za subotu, 13. srpnja  u 20 sati na plaži Ponta.

U Vignju će se uz Svjetsko prvenstvo održati i redovna godišnja skupština Svjetske organizacije jedriličara u formuli.

 
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku