Tijesno na vrhu uoči sutrašnjeg posljednjeg dana Svjetskog FW prvenstva u Vignju

Foto: HJS

Sutra u Vignju završava Svjetsko prvenstvo u Formula Windsurfingu. Minimalne razlike dijele vodeće, i vjerojatno se do zadnjeg plova neće znati tko će uzeti koju medalju i veći dio nagradnog fonda od 150 000 kuna. Broj jedan i dalje drži Nizozemac Casper Bouman.

Napokon pravi vjetar u Pelješkom kanalu, iako i dalje to nije ni sjena onoga što ovaj akvatoriji inače nudi.

Ma kakvi, ovdje inače puše tako da u nekom trenutku kažeš: ajde, daj stani malo! – nasmijao se Luka Mratović, naš olimpijac na dasci RS:X.

Lijepih stabilnih 15 čvorova omogućilo je puno uzbuđenja na regatnom polju i dosta promijena u rezultatima, osim na samom vrhu. Zajedrilo se oko 15.30. Zlatna i srebrna finalna skupina odjedrile su po dva plova, zlatna je isplovila još jednom predvečer, nešto prije 19 sati, međutim vjetar više nije bio stabilan i nisu ništa više odjedrili. Nizozemac Casper Bouman i dalje je na broju jedan, međutim ima samo dva boda prednosti ispred Argentinca Gonzala Coste, odnosno četiri u odnosu na trećeplasiranog Australca Stephena Allena. Ni ostatak flote pri vrhu nije daleko u bodovima, tako da se još svašta može dogoditi. 

Vrlo je tijesno, i uzbudljivo, najprije se treba izboriti za dobar start, a onda raditi dalje od toga. Mislim da se do zadnjeg plova neće znati pobijednik, jako je zanimljivo! – komentirao je Gonzalo Costa.

Australac Stephen Allen nije najbolje odjedrio cijele kvalifikacije, ali je konstantno napredovao i stigao do borbe za medalje.

Ja sam ovdje radi prvog mjesta, radi pobjede, kao i svi ostali najbolji. Lijepo je kad se na kraju dana popneš na postolje i uzmeš medalju, ali sve nas zanima samo pobjeda! – rekao nam je Australac, koji inače gotovo cijelu godinu živi u Poljskoj, s obzirom da je većina regata profesionalnog toura u Europi.

Luka Mratović je napredovao na 21. mjesto, dok je Ante Berlengi ostao 52.

Sutra je start ponovno predviđen u 12 sati, proglašenje najboljih u Vignju bit će u 20 sati.

 
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku